Välj rätt hundtillbehör

Välj rätt hundtillbehör (motorcykeln är ingen leksak, inga andra värdefulla prylar heller..)
Som hundälskare och hundägare vet du säker hur det känns när din absolut urgulliga valp tuggar sönder, river sönder eller på annat sätt tar sönder och förstör dina saker. Det kan vara okej med en strumpa hit och dit, en sko och kanske även en kudde eller två, men när det kommer till stora föremål, tekniska prylar eller värdefull inredning, då är det inte längre roligt.
Hur otroligt det än kan låta så kan de små sylvassa tänderna göra grov skada även på fordon. Det fick jag erfara när jag i somras hade lämnat hojen ute för tvättning och polering och hundvalpen lyckades smita ut från sin inhängnad. En sorglig smitning som fick mig att önska att jag tecknat en billig mc försäkring.
Jag satt på baksidan av huset och drack kaffe och började efter en tids tystnad undra vart sjutton vår lilla bebis (valpen) tagit vägen. Han befann sig inte i sin hundgård och tycktes heller inte vara inomhus. Då slog det mig: motorcykeln!
Mina farhågor besannades när jag gick till framsidan och såg den lilla rackarn gnaga och tugga på motorcykeln. Jag förmådde mig inte att bli arg på den tuggande sötnosen men inom mig kände jag mig både ledsen och arg och med tanke på de tårar som började rulla syntes det nog också. Lagom arg blev jag sedan när jag insåg att jag inte hade någon billig bokostnadsförsäkring eller täckande helförsäkring och insåg att jag skulle behöva bekosta reparationerna helt själv.
För repor i lacken och byte av både det ena och det andra, fick jag betala 7000 kronor, pengar jag hade kunnat haft roligare för. Köpt bra hundtillbehör tillexempel!

This entry was posted in Hundtillbehör. Bookmark the permalink.

Comments are closed.